Home page: www.treks.org

Table of Contents "On the road to Kabul and other short stories of treks"

Enjoy it while you can / Geniet er van zolang je jong bent

 

De vlucht van Edinbrugh naar Amsterdam was vol dus moesten we via London. Nu zouden we pas om 10 uur s avonds in plaats van 6 uur thuis zijn. De Friday Night Skate kon ik wel vergeten. De vlucht naar London had geen maaltijd voor ons aangezien we ons te laat voor de vlucht aanmeldden, ondanks een business class ticket. De maaltijd rook lekker, een vers broodje met Schotse zalm. Het bleef bij ruiken.

De London City Airport had een goed cafeteria met California stijl lunches en de Tabouilli salade (met gierst) was lekker. Ik had de laatste en mijn collega moest iets anders nemen en dus deelden we de maaltijd.

Toen we aan boord gingen van het vliegtuig hadden we weer pech, we kregen the stoelen achterin die niet naar achteren konden leunen. Het vliegtuig had last turbulentie en ondanks herhaaldeling aandringen mocht ik niet naar het toilet. Eindelijk kreeg ik een teken van de stewardes en ik was de eerste persoon maar ik vergat het toilet op slot te doen. "Excuse me", zei ik toen de deur open ging. Er stonden enkele personen te wachten.

Toen ik terugging van de voorkant naar de achterkant van het vliegtuig, zag ik een jongetje met lange blonde krullen die met zijn vader op reis was. De stewardessen gaven hem veel aandacht and vonden hem zoo schattig. "How old are you?", vroegen ze. Vier jaar, antwoorde hij. Mijn vrouwelijke collega vond hem ook schattig. Inderdaad leek het wel een engeltje uit de hemel en hij besefte het.

Moe en nog steeds geirriteerd over het missen van de 15.30 direkte vlucht naar Amsterdam, zei ik tegen de stewardes: "En ik dan, zo zag ik er ook uit toen ik 4 jaar oud was". Ze keek me aan en maakte een professionele glimlach zonder te antwoorden. Ik begreep het direct, dit was een schattig engeltje en ik was een onopvallende half kalende veertiger. Ik probeerde het nog een keer: "Ik heb fotos om het te bewijzen". Behalve een lachje van mijn collega, maakte het natuurlijk geen indruk.

Toen ik het vliegtuig verliet zei ik tegen het engeltje: "Enjoy it while you can". Of : "Geniet ervan terwijl je jong bent".